Sodalı Ekmek

-2 1/2 ölçü Yüksel Un Tambuğday Unu
-2 1/2 ölçü Yüksel Un Tip 550 Ekmeklik Buğday Unu
-1 yemek kaşığı kuru maya
-1 tatlı kaşığı soda
-2 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yumurta (çırpılmış)
-1 3/4 ölçü yoğurt
-1 tatlı kaşığı esmer toz şeker
-½ ölçü ılık su

Hazırlanışı

-Pişirme kağıdını önce margarin ile yağlayıp sonra unayın.
-Büyük çukur bir kaba un’ u eleyin . Un’ un bir yerine mayayı ekleyin ve 1 tatlı kaşığı esmer toz şekeri mayanın üzerine koyarak ılık suyu da şekerin üzerine dökünüz ve mayanın aktive olmasını bekleyin.Daha sonra toz şekeri , sodayı ve tuzu ekleyerek karıştırın.
 
-Karışımın içine çırpılmış yumurta ve yoğurdu ekleyin.Bu arada karışıma eklemek istediğiniz kuru malzemeler var ise bu aşamada ekleyebilirsiniz (ceviz, zeytin gibi).Daha sonra karışımı yumuşak ve elestiki bir hal alana kadar yoğurun ve yaklaşık 1 saat mayalanması için üzerini örterek ılık bir ortamda bekletin.
 
-Un serpilmiş bir yüzeye mayası gelmiş hamuru koyun, burada birkaç dakika kadar yoğurarak hamur yuvarlak bir şekil almasını sağla.
-Şekil verdiğiniz hamuru daha önce yağladığınız pişirme kağıdına koyarak fırın tepsisine yerleştirin ve hamuru sanki 4 eşit parçaya bölecekmiş gibi üzerine bıçak atın.
 
-Daha önceden ısıtılmış fırında, 190 oC’ de ekmeğin yüzü altın rengini alana kadar 40 dakika pişirin.
-Fırından çıkardığınız sodal ekmeği yağlı kağıttan ayırarak servis için sğumasını bekleyin.

  • TELEFON

    +90 (364) 235 04 23

  • ADRES

    Akkent Mahallesi Ankara Yolu Bulvarı No:18 Çorum

  • E-MAİL

    yukselun@yukselun.com.tr

  • ONLİNE KATALOG

    İncelemek İçin Tıklayınız...

Design by Czia
Top