-Pişirme kağıdını yağlayın.12 adet kabuğu soyulmuş sarımsakları 1,5 ölçü sütün içine koyarak 15 dakika yumuşayıncağa kadar pişirin.Süt ile pişen sarımsakların soğumasını bekleyerek, blendırdan geçirerek püre haline getirin.
-Büyük çukur bir kaba un’ u eleyin içine önce tuzu katarak daha sonra maya ve kekiği ekleyin.
Un’lu karışıma püre haline getirdiğiniz sarımsağı, ayçiçek yağını ve çırpılmış yumurtayı isterseniz kuru koyabileceğiniz malzemeler var ise hamura ekleyin.
-Yaptığınız hamuru un serpilmiş bir yüzeye koyup yumuşak ve pürüzsüz bir hal alıncaya kadar yoğurun.
-Yoğurduğunuz hamuru yağlamış bir kaba alarak üzerini örtün ve ılık bir ortamda mayası gelinceye kadar 1 saat bekletin.
-Mayası gelmiş hamuru2 dakika kadar tekrar yoğurun, sonra 8 eşit parçaya bölerek herbir parçayı top şeklinde yuvarlayın. Daha sonra 8 eşit büyüklükteki bu hamur toplarını daha önceden yağlamış olduğunuz pişirme kağıdına yerleştirin.Herbir hamur topu üzerine 2 adet olmak üzere boyuna biçak atın ve üzerini örterek 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
-Bir miktar süt ile çırpılmış yumurtayı karıştırarak fırça yardımı ile ekmeklerin üzerine sürün.Daha sonra herbir ekmek topunun üzerine birer tutam kaya tuzunu serpiştirin.
-Daha önceden ısıtılmış fırında , sarımsaklı ekmek toplarını 220 oC’ de yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.
Pişen ekmekleri pişirme kağıdından ayırarak, servis için soğumasını bekleyin.