Magolu Twist Ekmek

-4 ölçü Yüksel Un Baklavalık Buğday Unu
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kuru maya
-1 tatlı kaşığı çekilmiş zencefil
-3 yemek kaşığı esmer toz şeker
-3 yemek kaşığı byüklüğünde küçük parçalara ayrılmış yağ
-1 adet püre haline getirilmiş mango
-1 yumurta, çırpılmış
-1 ölçü ılık su pudra şekeri
-2 yemek kaşığı süzme bal
-2 ölçü kuru üzüm

Hazırlanışı

Pişirme kağıdını yağlayınız. Un’ u büyük çukur bir kaba eleyerek , içine önce tuzu daha sonra, maya, çekilmiş zencefil ve esmer şekeri de bu karışıma ekleyin.Daha sonra , küçük parçalara ayrılmış yağı (bizim tavsiyemiz tereyağı) bu karışıma yedirerek yoğurun.
 
1 ölçülük ılık su ile süzme balı karıştırın. Önce püre haline getirdiğiniz mangoyu unlu karışıma ekleyiniz, daha sonrada ballı su ile bu karışımı yoğurarak hamur haline getiriniz.
 
Un serpilmiş bir yüzeye hamurunu koyarak burada 5 dakika, hamur yumuşak bir hal alıncaya kadar yoğurun.Daha sonra hamurun mayasının gelmsi için hamuru bir kaba koyup üzerini örtü ile kapattıktan sonra ılık bir ortamda 1 saat kadar bekletin.
 
Kuru üzümleri hamur ile yoğurunuz.Yoğurduğunuz hamuru iki eşit parçaya bölünüz. Her bir parçayı 25 cm uzunluğunda sosis görünümüne getirin.Daha sonra, bu iki parçayı dikkatlice birbirine doluyıp , uçlarını açılmaması için sıkıca birleştirin.Burgu şekli verdiğiniz hamuru, daha önce yağlamılş olduğunuz pişirme kağıdına yerleştirin ve üzreni örterek ılık bir ortamda 40 dakika kadar bekletin.
 
Ekmeğin üzerine bir fıça yardımı ile yumurtayı sürün.Daha önceden ıstılmış fırına yerleştireceğiniz ekmeği 220 oC’ de 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin
.
Fırından çıkan ekmeğinizi soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini serperek, servis edebilirsiniz.

  • TELEFON

    +90 (364) 235 04 23

  • ADRES

    Akkent Mahallesi Ankara Yolu Bulvarı No:18 Çorum

  • E-MAİL

    yukselun@yukselun.com.tr

  • ONLİNE KATALOG

    İncelemek İçin Tıklayınız...

Design by Czia
Top