Çikolatalı Ekmek

- 4 ölçü Yüksel Un Tip 550 Ekmeklik Buğday Unu
- 1 ölçü kakao
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 1/2 ölçü soğuk su
 

Hazırlanışı

Kullanacağınız kek kalıbını yağlayın
Büyük bir kaba un’u ve kakaoyu eleyiniz.
Önce tuzu sonrada maya ve esmer toz şekeri un’lu karışımın içine ekleyin
Bu karışıma zeytinyağı ve soğuk suyuda ekleyerek karışımı hamur haline getirelim.
Un serpilmiş bir yüzeye hazırladığımız hamuru koyarak yaklaşık 5 dakika kadar daha yoğuralım.
Yoğurduğunuz hamuru ayrı yağlanmış çukur bir kaba koyup üzerini örtün ve ılık bir ortamda mayası gelinceye kadar 1 saat bekletin.
Mayası gelmiş hamuru yğladığınız kek kalıbına yerleştirerek 30 dakika daha ılık ortamda bekletin.
Daha önceden ısıtılmış fırında 200 oC’ de 25-30 dakika aras pişirin.
Fırından çıkardığınız ekmeği kalıbından ayırarak servis için soğumasını bekleyin.

  • TELEFON

    +90 (364) 235 04 23

  • ADRES

    Akkent Mahallesi Ankara Yolu Bulvarı No:18 Çorum

  • E-MAİL

    yukselun@yukselun.com.tr

  • ONLİNE KATALOG

    İncelemek İçin Tıklayınız...

Design by Czia
Top