Tarihçemiz

YÜKSEL UN A.Ş.  1984 yılında Mustafa Yiğittaşçı ve Kemal Malatyalı ortaklığı ile aile şirketi olarak ÇORUM ‘ da kurulmuş , 10 Nisan 1987 yılında, 150 ton/gün buğday kırma kapasitesiyle faaliyete başlamıştır.

Üretime başladığı ilk yılında , 4 çeşit ürünüyle ( baklavalık, tip 550, tip 650 ve tandırlık) batıda ankara, doğuda karadeniz bölgesi olmak üzere un piyasasına giriş yapan kuruluşumuz, kısa sürede adını duyurmayı başarmıştır.

Ürünlerimize olan talebin artması, ilimizde ve çevre illerdeki un fabrikalarla oluşturulan birliktelikle hem kendi adımıza hem de fason şirketler adına ihracatların yapılması sebebi ile; 1991 yılında kapasite artırımına karar verilmiştir.

Kapasite artırımı ile; buğday kırma kapasitesi 400 ton/gün‘ e, 2000 tonluk buğday silosu ise 11.000 ton’a çıkarılmıştır.Önceden stok yapılmadan paketlenen unlar, 2500 tonluk un siloları inşa edilmesi ile un stoklaması yaparak üretimine devam etmiştir.

Fabrikamızın gelişmiş buğday değirmeni olma özelliğine sahip olması dışında, tüm üretim süreci son teknolojiye sahip laboratuvarı ile desteklenmektedir.Modern ekipmanlar ile donatılmış laboratuvarımızda, hammadde ve ürün özellikleri analiz edilirken deneyimli laboratuvar personeli yeni ürünler geliştirmek için çalışmalarını yürütmektedir.

Kuruluşumuz kurulduğu günden bugüne kadar, Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretimini gerçekleştirirken, 04.12.2006 tarihinde almış olduğu ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı ile ürünlerinin güvenli olarak tüketilebilirliğini tescillemiş oldu.
 

Şu anda, kuruluşumuz, artırmış olduğu çeşitli ürünleri ile farklı gıda imalatçılarına hitap ederken, Türkiye’ nin tüm bölgelerine ürünlerini pazarlamaktatır.İç piyasanın yanısıra yurtdışı satışları da devam ederken ülke ekonomisinede katma değer sağlamaktadır.

  • TELEFON

    +90 (364) 235 04 23

  • ADRES

    Akkent Mahallesi Ankara Yolu Bulvarı No:18 Çorum

  • E-MAİL

    yukselun@yukselun.com.tr

  • ONLİNE KATALOG

    İncelemek İçin Tıklayınız...

Design by Czia
Top